Duurzame kantoorinrichting

Wij hebben een ruim assortiment circulair meubilair waarmee we u kunnen voorzien van een duurzame kantoorinrichting

Advies over duurzame kantoorinrichting

Bewustwording van onze footprint wordt steeds belangrijker. Met circulair meubilair draagt u bij aan een betere wereld. Ook wij doen hier bewust aan mee. We bieden verschillende opties voor duurzame kantoorinrichting. Onze duurzame kantoormeubelen zijn gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen. Zo hebben we diverse stoelen gemaakt van een uniek materiaal: gerecyclede PET-flessen. Bijvoorbeeld in elke Vepa Felt kuipstoel krijgen 154 PET-flessen een tweede leven. Andere modellen stoelen zoals de Vepa Felt Fine stoel, Vepa hoge kruk Felt High, Klöber lounge fauteuil Wooom en de Brunner Crona felt loungestoel, maar ook scheidingswanden van Vario als de Pet Port en Egde en van Narbutas zoals de PET felt Akoestische panelen zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Een ander voorbeeld van duurzaam meubilair is de Vepa stoel Blue Fin. Dit is een multifunctionele stoel met een kunststof zitting en rug van tenminste 85% gerecyclede Bluewrap (wikkels voor het steriel houden van medische instrumenten). Ook de Giroflex 313 vergaderstoel is duurzaam geproduceerd met gebruik van 94% gerecycled aluminium.

55% van de componenten van de Rovo bureaustoel R22 bestaan uit reeds gerecyclede materialen. De stoffering is zelfs gemaakt van 99% gerecycled polyester. Hierdoor past deze stoel perfect in een duurzame kantoorinrichting.

Cradle to Cradle

De Giroflex 353 bureaustoel en de Giroflex 313 bureaustoel zijn voorzien van een Cradle to Cradle-certificaat als bewijs van de uitstekende duurzaamheid van deze stoelenlijnen. De materialen in een stoel met een Cradle to Cradle-certificaat kunnen namelijk volledig hergebruikt worden zonder afval. De certificaten worden dan ook alleen toegekend aan hoogwaardige duurzame producten.

Vepa Hemp

De zittingen van de Vepa barkruk Hemp High en de Vepa stoel Hemp Fine zijn geproduceerd uit hennep en natuurlijke biohars. Hierdoor zijn deze zittingen oneindig recyclebaar. Het opvallende aan deze duurzame stoel en kruk is de herkenbaarheid van de gebruikte natuurproducten. Wat deze stoel en kruk echt uniek maakt, is dat we ze kunnen shredderen en er weer opnieuw een stoel of kruk van maken zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen, duurzaamheid ten top! Dat er voor een nieuwe zitting geen nieuwe grondstoffen hoeven worden toegevoegd is uniek. De kuipzitting is bovendien in de natuur volledig afbreekbaar.

De hennep die als basis wordt gebruikt voor de Vepa stoel Hemp Fine komt uit de regio (Vepa is een Nederlandse fabrikant). Het voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, nauwelijks water nodig heeft en het in Nederland wordt verbouwd. Hennep is sterk én de hennepplant neemt CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk, wat positief is voor duurzaamheid. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten! Zeker een reden om een stoel of kruk in uw bedrijf te hebben staan. Naast duurzaamheid let een fabrikant als Vepa ook op design, comfort en betaalbaarheid. De natuurlijke materialen, het fijne buizenframe en de comfortabele zit zullen bij menig designliefhebber in de smaak vallen. Ideaal voor het creëren van een duurzame kantoorinrichting in uw stijl.

Bekijk onze duurzame kantoormeubelen