Flexibel werken

De coronapandemie heeft de kijk op kantoorwerken veranderd. Het als gevolg van het Covid-19 virus gedwongen thuiswerken blijkt in de praktijk voor velen niet slecht te bevallen. Het wegvallen van het woon-werkverkeer en het flexibel werken is voor vele werknemers een groot voordeel. Werkgevers hebben op hun beurt minder kantoorruimte nodig. De omgang en communicatie tussen werknemers is anders geworden, met digitaal contact via Zoom en Teams.

De functie van het kantoor zal na de coronacrisis drastisch veranderen. Bij Het Nieuwe Werken 3.0 weerspiegelt het kantoor van de toekomst de ambities van het bedrijf. Het toekomstige kantoor is een plaats waar men samenkomt, ideeën uitwisselt, kennis deelt en netwerkt. Versluis Kantoorinrichters zorgt er bij de inrichting voor dat de nadruk komt te liggen op interactie en ontmoeting, met als doel om de betrokkenheid, samenwerking en vernieuwingskracht te versterken.


HET KANTOOR KRIJGT DE FUNCTIE VAN ONTMOETINGSPLAATS

De verwachting is dat werknemers na de coronapandemie minder op kantoor verschijnen. Onderzoek leert dat de meeste werknemers graag twee of drie dagen op afstand willen (blijven) werken. Het kantoor wordt door het flexibel werken meer een clubhuis dat het groepsgevoel stimuleert dan een reguliere werkplek.

Digitale communicatie is steeds belangrijker geworden en heeft in de coronaperiode zijn meerwaarde bewezen, maar het is aan de andere kant ook belangrijk dat de identiteit van het bedrijf én de betrokkenheid met de organisatie behouden blijven. Voor een goed functioneren van teams is het van groot belang dat de werknemers elkaar af en toe zien. Om zaken te bespreken en frisse ideeën uit te wisselen. Het kantoor heeft bij Het Nieuwe Werken 3.0 de functie van ontmoetingsplaats.


FLEXIBEL WERKEN IN EEN GEZONDE, UITDAGENDE EN CREATIEVE KANTOOROMGEVING

Hoe ziet als gevolg van het flexibel werken de nieuwe werkomgeving er dan uit? Om een inspirerende omgeving te creëren, dient er meer rekening te worden gehouden met de noden en wensen van de werknemers. Juist in deze tijd van een mindere kantoorbezetting valt het extra op dat de grotendeels lege kantoorruimtes als saai, inspiratieloos, gedateerd en kleurloos worden ervaren.

Het Nieuwe Werken 3.0 vraagt om werkplekken die beter aansluiten bij de behoeftes van de medewerkers. Versluis Kantoorinrichters zorgt voor comfortabele en inspirerende werkplekken voor zowel thuiswerken als om samen te komen en samen te werken op kantoor. Belangrijke ingrediënten voor een gezonde, uitdagende en creatieve werkomgeving zijn:

  • Home office (ergonomische, compacte thuiskantoormeubelen met een huiselijke uitstraling).
  • Informele lounges voor ontmoeten, overleggen, brainstormen en scrums (zelforganiserende teams).
  • Teamtables, belspots en concentratiewerkplekken.
  • Workcafé en ontmoetingsplein.
  • Akoestiek (bijvoorbeeld stilte-overlegcabines, prikborden, falls, verlichting).
  • Kantoorinrichting die gefocust is op gezondheid, ergonomie en biofilisch design, met uit de natuur geïnspireerde ruimtelijke ontwerpen die het mentale en fysieke welzijn bevorderen.


VERSLUIS VERZORGT DE KANTOORINRICHTING VAN HET NIEUWE WERKEN 3.0

Chillen in een loungeruimte. Rustig en geconcentreerd werken in een speciale stiltecabine. Plekken voor agile teamwork of als ontmoetingspunt voor communicatie. Microwerkstations voor korte updatevergaderingen. Een vergadertafel die in een handomdraai in een tafeltennistafel of poolbiljart is om te toveren. Het kan allemaal in de nieuwe cultuur van flexibel werken. Kom langs in het Experience Center van Versluis voor inspiratie en vrijblijvend advies. Of maak alvast een virtuele tour door onze showroom.