Akoestiek verbeteren

Heeft u een ruimte waarvan u de akoestiek wilt verbeteren, bijvoorbeeld conversaties dempen, dan bent u bij Versluis Kantoorinrichters aan het goede adres. Wij hebben kennis van akoestiek en bieden een breed scala aan praktische akoestische oplossingen. De oplossingen die wij bieden hebben vaak nog een extra voordeel naast geluidsdemping en verminderen van galm.

Een greep uit de voordelen:

 • Verhoging van sfeerbeleving
 • Aantrekkelijke verlichtingsarmaturen
 • Opsplitsen van te grote ruimte
 • Aaibaar meubilair
 • Verbetering luchtkwaliteit door beplanting
 • Meer privacy en concentratiemogelijkheden

Akoestische problemen oplossen

Geluidshinder of geluidsoverlast ontstaat wanneer veel personen zich in een ruimte bevinden of wanneer de gebruikte bouwmaterialen een hard oppervlakte hebben. Er kunnen verschillende wensen zijn, denk hierbij aan dempen van conversaties, geluidsisolatie van bijvoorbeeld besprekingsruimtes of kwaliteitsverbetering van de akoestiek; het terugdringen van galm.

Hoe gaan we te werk bij geluidsproblemen

Wanneer u aangeeft dat u problemen heeft met de akoestiek van uw ruimte, dan volgt eerst een inventariserend gesprek. Dat kan telefonisch, maar ook bij u op locatie. Afhankelijk van de situatie en uw wensen zullen wij berekenen wat u nodig heeft om de gewenste akoestiek te behalen.
Er zijn veel akoestische toepassingen met ieder eigen geluidsabsorberende eigenschappen. Binnen iedere type geluidsabsorptie zijn verschillende kwaliteiten geluidsdemping. Akoestische oplossingen zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Daar vertelt onze adviseur graag meer over. Na een inventarisering zal onze adviseur verschillende oplossingen aanbieden. Soms is het nodig om een nulmeting te doen. Aan de hand daarvan kunnen wij berekenen welke dempingsmiddelen nodig zijn. De norm voor nagalmtijd in werkruimtes ligt tussen 0,5 en 0,7 seconde. Langere galmtijden resulteren in irritatie, hinder, onnodige vermoeidheid en leveren soms fysieke klachten op.

Van welke ruimtes verbeteren wij de akoestiek

Versluis Kantoorinrichters heeft ruime ervaring met het verbeteren van de akoestiek van kantoren en kantoortuinen, callcenters, bespreek- en vergaderkamers, openbare ruimtes zoals ontvangstruimtes, lees- en studiezalen, wachtkamers, restaurants en bedrijfskantines. Veel akoestische panelen kunnen wij met uw bedrijfslogo of in uw huiskleuren leveren. Met onze office booths creëren wij een afgezonderde werkruimte binnen uw werkomgeving. Afhankelijk van doel en beschikbare ruimte leveren wij van Phonebooth tot en met Meeting Booth.

AKOESTISCHE CONCENTRATIE WERKPLEKKEN

Wanneer u gesprekken wilt dempen in ruimtes waar meerdere mensen werken, dan passen wij vaak scheidingswanden of akoestische panelen toe. Deze kunnen vrijstaand worden geplaatst of tussen 2 bureaus. Medewerkers in kantoortuinen en callcenters geven vaak aan behoefte te hebben aan concentratiewerkplekken. Wij leveren hiervoor T, H of U opstellingen, waardoor medewerkers min of meer afzonderlijke werkplekken hebben.

Wij produceren zelf akoestisch gedempte vergaderunits, waar collega's overleg kunnen plegen zonder anderen te storen. Onze ervaring is dat deze units intensief worden gebruikt. Maar u kunt er ook voor kiezen om concentratiewerkplekken te creëren. Deze worden vaak flexibel ingezet. Wanneer een medewerker zich moet kunnen focussen wordt de concentratiewerkplek in gebruik genomen.

AKOESTISCHE OPLOSSINGEN

Heeft de ruimte een hinderlijke galm, dan kan de ruimte worden aangekleed met akoestische meubelen, planten, foto-panelen of geluidsabsorpers (plafondpanelen, wandpanelen, hangende panelen.
Wanneer u geluidsisolatie wilt toepassen, bijvoorbeeld ruimtes waar vertrouwelijke gesprekken worden gevoerd, dan bieden wij oplossingen in de vorm van working cells of office pods. Dit zijn geluidsisolerende ruimtes binnen een kantoorruimte. Hier kunt u ongestoord in werken en vergaderen, zonder dat u anderen stoort of uw gesprekken kunnen horen.
Een overzicht van onze akoestische oplossingen:

 • Geluidsabsorptie via plafond-, wand- en hangende panelen
 • Scheidingspanelen tussen bureaus of vrijstaande scheidingspanelen
 • Verlichting (wand en plafond) gemaakt van akoestisch materiaal
 • Fotowanden (eventueel met uw eigen afbeelding of ontwerp)
 • Wandtuinen, moswanden of beplanting. Ontdek deze bijzondere groene kantoortuin.
 • Akoestisch meubilair: kasten met geluidsdempende achterwanden of akoestische deuren, gestoffeerde stoelen, banken of fauteuils
 • Raambekleding en vloerbedekking

5 tips om zelf akoestiek te verbeteren

Onze akoestische oplossingen variëren enorm in prijs. Echter leveren sommige goedkope oplossingen prima resultaat. Enkele tips die wij voor u hebben zijn zelfs gratis. Bieden die onvoldoende resultaat, neem dan vrijblijvend contact op met een van onze akoestiek adviseurs.

 1. Maak afspraken. Even een vraag stellen aan een collega. Kort overleg op de werkplek. Een telefoontje aannemen op de afdeling. Het zijn allemaal verstoringen waarvan uw collega's last kunnen hebben. Maak irritaties bespreekbaar. En maak hier afspraken over.
 2. Heeft u bureaustoelen op een harde vloer, dan kunt u de wielen vervangen door zacht rubberen wielen. Rolt u daarmee over de vloer dan zal dat aanzienlijk minder geluid produceren.
 3. Het geluid van printers en kopieermachines kan soms hinderlijk zijn. Plaats ze in een aparte ruimte of plaats ze tussen akoestische panelen.
 4. Alle binnenkomende geluiden leiden u en uw omgeving af. Zet privé telefoons op trilstand.
 5. Heb je last van een hinderlijke galm in de ruimte? Plaats dan objecten op de vloer of aan de wand. Dit breekt geluidsgolven en vermindert de galm.

Wilt u weten welke oplossingen onze adviseurs te bieden hebben volledig afgestemd op uw situatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op

Afspraak maken