10 Tips voor een ergonomische werkplek

Gratis advies over ergonomisch werken

Een ergonomische werkplek is essentieel voor zowel comfort als productiviteit. Het helpt niet alleen om fysieke klachten te verminderen, maar verhoogt ook uw algehele welzijn. Hier zijn 10 tips om uw werkplek ergonomisch in te richten.

1. Kies de juiste stoel:

Een goede bureaustoel is verstelbaar en biedt ondersteuning aan uw onderrug. Zorg dat uw voeten plat op de grond staan en uw knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn.

2. Gebruik een verstelbaar bureau:

Een bureau dat in hoogte verstelbaar is, biedt de flexibiliteit om zowel zittend als staand te werken. Wissel gedurende de dag van houding om stijfheid en vermoeidheid te voorkomen.

Bekijk onze eenmalige aanbieding van het Vario Solo zit sta bureau

Dit bureau is van Duitse topkwaliteit en met onze eenmalige aanbieding van origineel €1445,- nu nog maar €795,- (zolang de voorraad strekt).

3. Plaats uw monitor op ooghoogte:

Je monitor moet op ooghoogte staan, zodat u uw nek niet hoeft te buigen. Dit voorkomt nek- en rugklachten. Gebruik een monitorarm indien nodig.

4. Installeer een ergonomisch toetsenbord:

Een toetsenbord met een lichte helling voorkomt polsbelasting. Houd uw polsen recht en zorg dat je ellebogen een hoek van ongeveer 90 graden vormen.

5. Zorg voor een goede muispositie:

Uw muis moet op dezelfde hoogte als uw toetsenbord liggen en dichtbij genoeg zijn om uw arm ontspannen te houden. Gebruik een muismat met polssteun om overbelasting te voorkomen.

6. Zorg voor goede verlichting:

Vermijd fel licht of verblinding op uw scherm. Plaats uw bureau bij een raam voor natuurlijk licht en gebruik een verstelbare bureaulamp voor extra verlichting.

7. Houd uw werkplek georganiseerd:

Een opgeruimde werkplek vermindert stress en zorgt voor een efficiëntere werkomgeving. Houd de belangrijkste items binnen handbereik om onnodige reikwijdte te vermijden.

8. Beperk achtergrondgeluiden:

Zorg voor een rustige werkomgeving om afleiding te minimaliseren. Gebruik eventueel akoestiek verbeterende elementen om storende geluiden te dempen.

9. Neem regelmatig pauzes:

Sta op, stretch en beweeg minimaal elk uur. Korte pauzes helpen om spanning en vermoeidheid te verminderen.

10. Let op uw houding:

Blijf rechtop zitten met uw schouders ontspannen en uw rug tegen de rugleuning. Vermijd het kruisen van uw benen en houd uw voeten plat op de grond. U kunt ook contact met ons opnemen voor een zitinstructie van een van onze adviseurs.

Benieuwd hoe u een ergonomische werkplek kunt realiseren bij uw organisatie?

Een goed ingerichte werkplek draagt niet alleen bij aan uw fysieke gezondheid, maar ook aan uw werkplezier. Door deze tips toe te passen, creëert u een ergonomische omgeving die uw productiviteit en welzijn bevordert. Onze adviseurs helpen u graag verder met het inrichten van een ergonomische werkplek.

Neem contact op
Bekijk ons uitgebreide assortiment meubilair voor ergonomisch werken