Hoe voorkomt u rug- en nekklachten tijdens het werken?

2024-01-11  |   

Op kantoor werken Zonder Rug- en Nekklachten: Tips voor een Gezonde Houding

In de huidige tijd werken veel mensen aan een bureau met een laptop of computer, maar op kantoor werken brengt ook uitdagingen met zich mee, vooral als het gaat om rug- en nekklachten. Een slechte werkhouding kan leiden tot ongemak en pijn. Hier zijn enkele eenvoudige tips om deze klachten te voorkomen en een gezonde werkomgeving te creëren.

Ergonomisch meubilair: Investeer in een comfortabele bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte om een goede houding te bevorderen. Zorg ervoor dat uw voeten plat op de grond staan en uw knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn.

Monitorpositie: Plaats uw beeldscherm op ooghoogte om nekklachten te verminderen. Een goede kijkhoek voorkomt overmatige belasting van de nekspieren. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een monitorarm gebruiken.

Pauzes nemen: Neem regelmatig korte pauzes om te stretchen en te bewegen. Dit helpt de bloedsomloop te stimuleren en spierspanning te verminderen.

Gezonde werkhouding: Zit rechtop met uw rug tegen de stoelleuning en ontspan uw schouders. Vermijd het vooroverbuigen naar het scherm, wat extra druk op de nek en rug veroorzaakt.

Variatie in werkhouding: Sta indien mogelijk op, wissel tussen zittend en staand werken met een van onze zit-sta bureaus. Verander uw zithouding regelmatig om spieren af te wisselen en spanning te verminderen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor de Giroflex 353: een unieke stoel die zitten in verschillende posities stimuleert. Of ga voor een bureaustoel met 3D balance zitting zoals onze VH11, VH12 of VH21.

Verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijk licht en vermijd schitteringen op uw beeldscherm. Goede verlichting draagt bij aan een comfortabele werkomgeving.

Oefeningen: Voer eenvoudige stretchoefeningen uit om de flexibiliteit te bevorderen en spieren te versterken. Denk aan nek- en rug strekkingen en schouderrotaties.

Wilt u een gezonde werkomgeving creëren?

Door deze eenvoudige aanpassingen te maken, kunt u rug- en nekklachten tijdens het werken aanzienlijk verminderen. Een gezonde werkomgeving bevordert niet alleen uw welzijn, maar verbetert ook uw productiviteit en concentratie. Het investeren in uw fysieke gezondheid is essentieel. Neem contact met ons op voor meer informatie over het creëren van een gezonde werkomgeving

Plan vrijblijvend een adviesgesprek in

Deel deze blog