hybride werkenHet overgrote deel van de werknemers dat door de coronacrisis is veroordeeld tot remote werken, is hier tevreden over. De redenen: minder reistijd, een betere focus en concentratie, meer vrijheid om zelf de tijd in te delen en een betere balans tussen werk en privé. Aan de andere kant worden de informele koffiemomenten, het zakelijke overleg en de inspirerende ideeënuitwisselingen op de werkvloer gemist.

Het gedeeltelijk thuiswerken blijft in de toekomst, de rol van het kantoor gaat na de coronapandemie veranderen. Kantoren worden een ontmoetingsplek voor collega’s. Een plek om te brainstormen, samen te werken en creatieve processen in gang te zetten. Versluis Kantoorinrichters schept de moderne kantooromgeving die naadloos past bij Het Nieuwe Werken 3.0.

 

Het kantoor transformeert in een inspirerende ontmoetingsplaats

Het Nieuwe Werken 3.0 houdt in dat werknemers voortaan zowel vanuit huis als op kantoor werken. Vanuit huis vindt digitale communicatie plaats via Zoom en Teams. Het remote werken is efficiënt en effectief, maar het is tevens van belang om de identiteit van het bedrijf en de betrokkenheid van de medewerkers met de organisatie op peil te houden. Het kantoor vervult een belangrijke rol om de collega’s te zien, dingen te bespreken, ideeën uit te wisselen en kennis te delen.

Het kantoor transformeert in een ontmoetingsplaats. De kantoorruimtes zijn niet langer ingedeeld op basis van individuele functies, maar op grond van specifieke activiteiten. Denk aan vergaderruimtes, belruimtes, concentratieruimtes, brainstormruimtes en loungeruimtes. De kantoorinrichting dient daarbij inspirerend te zijn en uitnodigen tot creativiteit. Vele werknemers ervaren de kantoorruimtes als gevolg van de lagere personele bezetting tijdens de coronacrisis als saai, kleurloos, gedateerd en inspiratieloos.

 

Remote werken afwisselen met moderne, toekomstbestendige kantooromgeving

Het Nieuwe Werken 3.0 is gebaseerd op de behoefte van werknemers en werkgevers om flexibel om te kunnen gaan met remote werken, werktijden en werkplekken op kantoor. Dit vraagt om de beste oplossingen voor thuis én in de kantooromgeving. Versluis Kantoorinrichters verzorgt voor een optimaal home office ergonomische, compacte thuiskantoormeubelen met een huiselijke uitstraling. Bij de inrichting van het moderne, toekomstbestendige  kantoor is de noodzakelijke mate van interactie tussen werknemer en werkgever en tussen werknemers onderling leidend. Het hybride werken zorgt voor een hogere productiviteit en tevredenheid en minder stress en ziekte-uitval.    

 

Indeling kantoorruimte gericht op specifieke activiteiten

Bij remote werken komen de werknemers een deel van de werktijd naar kantoor. Een inspirerende werkplek stimuleert het creatieve werkproces. Het verhoogt de betrokkenheid van het personeel én het heeft een aanzuigende werking op nieuw talent. Versluis Kantoorinrichters vertaalt de nieuwe manier van werken op kantoor met plekken voor ontmoeten, overleggen, brainstormen en scrums, ofwel multidisciplinaire, zelforganiserende teams. Met teamtables, concentratiewerkplekken en belspots. Met een workcafé en een ontmoetingsplein. Er is aandacht voor akoestiek (prikborden, stilte-overlegcabines, falls, verlichting). En voor een kantoorinrichting die zich richt op gezondheid, ergonomie en biofilisch design, op de natuur geïnspireerde ruimtes die het mentale en fysieke welzijn van de werknemers bevorderen.

Door minder noodzakelijke werkplekken op kantoor, is er meer ruimte voor ontmoeten, overleg en creatieve processen.  Versluis implementeert Het Nieuwe Werken 3.0 met een kantoorinrichting op maat. Doe inspiratie op met een virtuele tour door onze showroom, vraag vrijblijvend advies of kom langs in ons Experience Center.