u bevindt zich hier: Noviteit > Hoge tafel

Staand vergaderen

Binnen het Nieuwe Werken heeft staand vergaderen een belangrijke plaats ingenomen. Waarom? Omdat de praktijk uitwijst dat het werkt! Het beeld dat we hebben van het traditionele vergaderen is een lange tafel, comfortabele vergaderstoelen, koffie of thee en een deel van de genodigden die een kwartier te laat komen. Juist de passieve zithouding (soms heerlijk achterover leunend) en het gastvrije onthaal met koffie of thee nodigen uit om te relaxen. Zo komen we tijdens de vergadering in een soort sluimerpauze.

34% tijdwinst!

Staand vergaderen, staand overleg, een stand-up meeting of een korte staande ontmoeting levert juist activiteit en positiviteit op. Uit onderzoek blijkt dat staande vergaderingen 34% minder tijd in beslag nemen.
Variatie en stimulatie is hier het geheim. Wanneer er een staand overleg is ingepland, gaan we meestal over van zittend werk naar staand werk. Doordat we na een lange periode zitten, opstaan, lopen en blijven staan, worden lichaam en geest geprikkeld. Hierdoor ontstaat activiteit. Omdat we in een actieve modus verkeren, zijn we ook gestimuleerd om creatief te zijn en knopen door te hakken. Door al deze veranderingen zijn we ook weer helemaal bij de les en uit onze passieve status. Bovendien zijn we door al deze veranderingen na de vergadering ook weer "opgeladen" om actief onze werkzaamheden te vervolgen.

Goed voor onze gezondheid

Lang achtereen zitten is het nieuwe roken. Uit vele onderzoeken blijkt dat langdurig en veelvuldig zittend werk bijzonder slecht is voor onze gezondheid. Onze organen lijden veel van de zittende houding. Daarnaast worden gewrichten en spieren onnatuurlijk belast. Staand vergaderen, staand ontmoeten is daardoor een zeer welkome afwisseling. Even een staande korte onderbreking van de werkzaamheden levert soms "spelenderwijs" nieuwe goede ideeën op. Ook weer omdat we onszelf activeren samen met collega's even weg van de werkplek. Het staan zorg voor activering van lichaam en geest.
Wilt u weten wat sta werkplekken sta vergadertafels of andere hoge tafel concepten, neem dan contact op met een van onze adviseurs op het gebied van staand werken en staand vergaderen.