u bevindt zich hier: Onze Visie > Gezondheid

Gezondheid op kantoor

We proberen onze gezondheid positief te bevorderen door regelmatig te bewegen, goede rust te nemen en bewust eten. De basis van een organisatie bestaat uit mensen. Wij vinden de gezondheid en welzijn van de mensen dan ook erg belangrijk. In de voorstellen die Versluis Kantoorinrichters uitwerkt komen verschillende aspecten ter bevordering van de gezondheid op kantoor aan bod.

Enkele aspecten zijn:

  • Bewegen
  • Verantwoord zitten
  • Werkomgeving

Bewegen.

Bij een kantoorindeling kunnen we rekening houden door te lopen naar gezamenlijke ruimtes zoals bijvoorbeeld een printer, pantry of archief. We zitten al veel in de auto en op kantoor. Dus enkele activiteiten en momenten kunnen we ook staand doen. Wachten in een ontvangstruimte, kort overleg, staand nuttigen van een drankje bij een pantry of automaat. Maar ook werken, denkt u hierbij aan zit/sta werkplekken. Na lang zittend te hebben gewerkt, is het prettig om even een half uurtje staand werk te verrichten. Met elektrisch verstelbare bureau's is het uitnodigd voor uw werknemer en eenvoudig te realiseren om even staand werk te verrichten.

Verantwoord zitten

juiste zithouding aan uw bureau; juiste zithoogte, geen knelpunten, goede ondersteuning van armen, juiste nekhouding.

Welke invloed heeft zitten op het lichaam? De meest bekende is de ruggengraat. De druk op de tussenwervels. Maar ook het zuurstofgehalte in het bloed en spieren worden beïnvloed. Wij kunnen u adviseren en aantonen wat een bureaustoel kan bijdragen aan verantwoord zitten. Het blijft uiteraard niet bij enkel de stoel. Hoe men moet zitten is uitermate belangrijk. Dit doen we door middel van een goede uitgebreide zitinstructie.

Werkomgeving

Bij werkomgeving denken we aan klimaatbeheersing en licht. Zoals natuurlijk en kunstmatig licht op de werkplek, de lichtinvalshoek op het beeldscherm en reflectie van het bureau. Licht heeft invloed op de ogen en hersenen. Klimaatbeheersing is een verzameling van temperatuur, luchtvochtigheid en zuurstofgehalte. Een goede installatie is zeker de basis. Wij houden rekening met een juiste verdeling van de werkplekken ten opzichte van de topkoeling, de positie van apparaten als multifunctionals en printers. Deze geven warmte. Tevens is het bewezen dat beplanting een duidelijke invloed heeft op het zuurstofgehalte op kantoor.

Wij vinden Gezondheid op kantoor erg belangrijk! U toch ook?