u bevindt zich hier: Nieuws > Ergo thuis

De ergonomische thuiswerkplek

 
Het thuiswerken wordt alsmaar populairder. Steeds meer werkgevers moedigen de medewerkers aan het werk deels thuis te verrichten. De voordelen zijn bekend als minder tijd verlies in de file, minder m2 in het kantoor nodig etc. De werkplek thuis is mooi maar wordt er ook stilgestaan bij de ergonomie als men de mooie thuiswerkplek inricht? 
Er zijn nog steeds veel mensen die urenlang op een 4-poots stoel aan de keukentafel zitten te werken. Of onderuit op de bank met de laptop op de schoot. 
 
Versluis kantoorinrichters heeft ergonomische thuiswerkplekken. Privé heeft iedereen zo zijn eigen smaak en hebben allemaal verschillende beschikbare m2. De thuiswerkplek wordt te vaak ergens in het huis weggestopt of ergens in een hoekje amateuristisch gecreëerd. Niet iedereen heeft de luxe van een aparte kamer. Maar het wegwerken van een thuiswerkplek heeft nadelig gevolgen.
Enkele zijn: het werkblad heeft de verkeerde hoogte of biedt te weinig afstand tussen oog beeldscherm, te weinig beenruimte onder het blad, onvoldoende verlichting op het werkblad,
Geen goede zithouding en ondersteuning voor de ellebogen etc.
 
Continue werken is niet goed voor het lichaam. Het werken achter de PC moet worden afgewisseld met andere bezigheden. Richt je thuiswerkplek zo in dat je regelmatig moet opstaan om bijvoorbeeld iets op te ruimen of na te kijken, koffie moet halen ed. Verdeel werktijd en vrije tijd. Ga tussentijds sporten of las voldoende pauzes in. Afwissling zorgt ervoor dat je ogen, rug en bovenlichaam op een andere manier wordt belast of helemaal niet.
 
In onze showroom Rietveldenweg te Den Bosch hebben we verschillende mogelijkheden voor de ergonomisch thuiswerkplek. Onze mensen kunnen u een goed advies geven over de werkhouding en de indeling van de werkplek  thuis. Bel gerust voor een afspraak 073- 8 000 266. of mail naar info@versluisbv.nl.
 
We hebben vele thuiswerkplekken mogen verzorgen van bureaus, burostoel, maatwerk kasten in Den Bosch , Waalwijk , Veghel , Uden , Eindhoven , Tilburg , Breda en ander plaatsen.