Werkplekken binnen Het Nieuwe Werken

Werken

Soorten Werkplekken binnen Het Nieuwe Werken. Door verandering van organisatiestructuren ontstaat een ander manier van werken ook wel Het Nieuwe Werken genoemd. Het Nieuwe Werken vraagt om andere soorten werkplekken. Door het type werk en bezettingsgraad kunnen we werkplekken benoemen tot activiteit gerelateerde werkplekken. De persoon kiest de werkplek welke het beste past bij hetgeen wat hij/zij gaat doen en voor hoelang. De werkplekken binnen Het Nieuwe Werken bevinden zich meestal in een gehele of semi open kantoorruimtes. Open kantoorruimte wordt in de branche “ Open Space” of “Open Workplaces “genoemd.

Aanlandwerkplekken

Wanneer een persoon een dag, dagdeel of uurtje even ergens moet werken wordt een Aanlandwerkplek genoemd. Men land figuurlijk aan een werkplek. Een workbench is een soort aanlandwerkplek. Een workbench is een lange tafel waaraan meerdere mensen werken. De workbench is vaak voorzien van wandjes en elektra voorzieningen. Een zuil of een loungebank worden ook vaak ingezet als aanlandwerkplek.

Teamwerkplekken

Teamwork of teamwerkplekken zeggen het al. Men gaat in teamverband werken. Dit betekent een aantal werkplekken bij elkaar. Dit kunnen losse/single bureaus zijn of duo werkplekken. Een Duowerkplek bestaat uit 2 bureaubladen op 1 onderstel. De werkplekken zijn wel onafhankelijk van elkaar in hoogte verstelbaar en vaak gescheiden door een halfhoog scheidingswandje. Een workbench kan ook voor een teamwerkplek worden ingezet indien het voor kortere duur is.

Concentratiewerkplekken

Een presentatie, vergadering of gesprek voorbereiden. Jezelf afzonderen van anderen en met volle concentratie werken. Hiervoor zijn de concentratiewerkplekken. Een concentratiewerkplek is een compacte werkplek 120 tot maximaal 140cm breed. Deze is meestal gesitueerd in een klein kantoor ook wel cellenkantoor genoemd.

 

Overlegwerkplekken en ontmoetingsplaatsen

Bespreking voeren met collega’s of relaties wordt niet enkel in een besprekingsruimte of vergaderruimte gedaan. Een dergelijke ruimte wordt tevens gebruikt bij piekbezettingen. Er worden dan bij 2 van 4 of 6 zitplaatsen bureaustoelen ingezet met een opbouwelektrificatie om te kunnen werken.  Uiteraard kan er dan ook worden overlegd. Andere overlegwerkplekken worden vaak toegepast in de area van ontmoetingsplaatsen. Bij koffiecorners, lockers, ontvangstruimte en bedrijfsrestaurant of kantine. Dit zijn statafels, lounge en media loungebanken. We hebben zelfs oplossingen voor Het Nieuwe Vergaderen.

 Versluis kantoorinrichters in Den Bosch kan u adviseren en informeren over de diverse werkplekken binnen Het Nieuwe Werken. In onze showroom aan de Rietveldenweg 88 ziet u dat wij ook zelf de verschillende werkplekken binnen Het Nieuwe Werken toepassen. Diverse organisaties hebben we reeds ingericht met de werkplekken voor HNW. De meeste bedrijven waar we het hebben toegepast zijn in Eindhoven Boxtel Den Bosch Tilburg Breda Waalwijk Veghel Uden Oss Zaltbommel Utrecht Rotterdam Den Haag Amsterdam Best en ander plaatsen in Nederland. Bel 073 – 8 000 266 of mail info@versluisbv.nl voor meer informatie omtrent de werkplekken binnen Het Nieuwe Werken.

 

  1. HNW