u bevindt zich hier: Thuiskantoor flexwerken

Flexwerken in het thuiskantoor

DE DIGITALE SNELWEG IS ER!
DE NIEUWE BETON EN ASFALTWEGEN NOG LANG NIET!         

De digitale technologische ontwikkelingen zijn gereed om nu flexwerken te realiseren. Video- conferenties en telewerken maken de wereld kleiner.
De digitale mogelijkheden om flexibele werktijden toe te passen zijn vaak ongekend.

Een onderzoek heeft aangetoond, dat driekwart van de Nederlanders stelt niet gebonden te zijn om in vaste tijden en vaste locaties te behoeven werken.  In werkelijkheid blijkt dat 25 % dit ook al regelmatig doet. Bijna 60 % meent dat het werken bij een werkgever die flexibel werken tot een mogelijkheid heeft, de voorkeur verdient.

De drempel om na het 65e levensjaar door te werken is dan ook aanzienlijk lager.
De kantoorinrichting verandert daardoor en de werkplek thuis wordt steeds populairder, mede vanwege het feit dat in veel gezinnen de beide partners een job hebben.
De werkgever bespaart overtollige dure kantoorruimten en veel kostbare tijd bij verplaatsing in het verkeer.

Het kantoor krijgt steeds meer de functie van een ontmoetingsplaats, waar men 60%
van de tijd de werkzaamheden verricht. Lege werkplekken verdwijnen, doordat men geen behoefte heeft aan een vaste werkplek op kantoor. Deeltijdwerken is geen unicum meer. Een speciale reiskoffer is ingericht om een laptop en andere noodzakelijke middelen mee te nemen. Lockerkasten met sloten bieden de gelegenheid vertrouwde zaken op te bergen, bovendien zijn deze kasten voorzien van een brievengleuf, zodat men elkaar bij afwezigheid sleutels en andere noodzakelijke zaken kan geven. Deze kasten ziet men steeds meer in de vestiaire ruimten in gebruik.

Naast bureautafels, zijn er de benchtafels die als gezamenlijk werktafels of leestafels worden toegepast. Ook is er behoefte om sta tafels in gebruik te hebben, daar langdurig zitten ook bij het gebruik van een goede stoel, beweging van belang is voor een duurzaam gebruik van ons lichaam.
Natuurlijk zijn er ook werkzaamheden binnen een organisatie die concentratie verlangen, daarvoor dienen er speciale kamers te worden ingericht.

De vergaderkamer, die ook voor opleidingen gebruikt wordt zal niet ontbreken. Bedrijfsrestaurants, koffiehoeken en kleine lunchruimten worden sfeervol ingericht.

Groenvoorziening zoals het gebruik van olijfbomen, palmtakken en kunst geven een hele nieuwe dimensie in het kantoor van vandaag en in de toekomst.
De akoestiek en sfeer in een kantoor kan verbeteren door gebruik van een goede vloerbedekking die flexibel is, bij noodzakelijke verplaatsing. Grote tapijttegels met structuur en Oosterse wollen tapijten zijn hierbij doelmatig.

Kortom het kantoor is een werkomgeving geworden waar men goed met elkaar kan communiceren en gezien de vriendelijke omgeving beter en langer met elkaar kan samenwerken, waardoor ziekteverzuim en andere kostende elementen worden gereduceerd.

 


 

Bureaustoel NPR norm - Thuiskantoor flexwerken
Een bureaustoel met norm NPR 1813 heeft nóg ruimere instelmogelijkheden dan NEN-EN1335! Grote en kleine personen zitten hierdoor ergonomisch goed. Klik op de afbeelding om alle NPR stoelen te bekijken
Robberechts bureaus - Thuiskantoor flexwerken
Robberechts is een staalverwerkend bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en fabriceren van: rolluikkasten, draaideurkasten en diverse kantoormeubellijnen.
Bureaus Vepa - Thuiskantoor flexwerken
Vepa is één van de meest veelzijdige kantoor- en project-meubelfabrikanten van Nederland. Standaard is bij Vepa niet standaard. Als wensen veranderen, waarom zou een kantoor dan onveranderlijk zijn?
Bureaus Vario - Thuiskantoor flexwerken
Vario is een fabrikant van hoogwaardige kantoormeubelen met een goede prijs/prestatie verhouding. Daarbij is de eenvoud de grote kracht van deze meubellijnen.