u bevindt zich hier: Praktijkruimte inrichting

 Praktijkruimte inrichting

Een praktijkinrichting vergt een ander advies dan een standaard kantoorinrichting. Een praktijkruimte moet functioneel zijn en de klant/patiënt een rustig en sfeervol gevoel geven. Dit begint bij de receptie, daarna de wachtruimte en tenslotte de behandelkamer. In tandheelkunde of medische praktijk zijn de verschillende ruimtes één of direct aan elkaar liggend. Wij hebben ruime ervaring in prakrijkruimte inrichting en laten de beleving van de diverse ruimte in elkaar overlopen en toch rekening houden met de akoestiek. Onder praktijkruimte verstaan we huisartsenpraktijk, tandheelkunde(tandartspraktijk), fysiopraktijken(alle medische praktijken) maar ook dierenartsen.

De verschillende ruimten in de praktijk

Een praktijk kunnen we in 3 ruimtes verdelen.

Ontvangstruimte

Een receptie in een “open” verbinding moet afgeschermd kunnen worden voor zicht en geluid. Vaak wordt een loketraam toegepast. Het moet wel harmonisch afgestemd worden. Het moet klantvriendelijk zijn en niet afstandelijk. Een garderobe en paraplustandaard bij de receptie geeft een controlerend toezicht. Uiteraard dient er een goede bureaustoel bij de receptie te staan.

 

Wachtruimte

Wachtruimte moet functioneel het aantal benodigde zitplaatsen bieden. Wanneer de wachtruimte ruim is kan dit met losse stoelen en een leestafel. Bij een kleine wachtruimte  wordt meestal een wachtbanksysteem toegepast. Een wachtbanksysteem zijn zitelementen op een traverse gemonteerd. Dit kan recht zijn of in een hoek. Eventueel gecombineerd met een tafelblad. Tevens moet er ruimte zijn voor lectuur en/of tijdschriften. Aankleding en akoestiek is belangrijk voor rust en sfeer in de wachtruimte.

Behandelkamer

De behandelkamer bij een huisarts of tandheelkunde moet akoestisch zijn en rustgeven. Dit is te bereiken door aankleding aan de wand maar zeker ook aan het plafond. Wanneer de patiënt in een behandelstoel ligt is het plafond het enige in het gezichtsveld. Hiervoor beschikken we Led Ceiling. Met deze LED panelen kunnen we de buitenlucht naar binnen “halen”. Voor de behandelt arts is er een goede sta hulp of verrijdbare taboeret.

Versluis kantoorinrichters heeft een uitgebreid assortiment voor uw praktijk. We hebben diverse praktijkruimten ingericht. Huisartsenpraktijken, tandartspraktijken, fysiotherapiepraktijken, dierenarts en andere medische praktijken. Deze praktijken zijn gevestigd in Den Bosch, Waalwijk, Tilburg, Breda, Oisterwijk, Boxtel, Best, Eindhoven, Veghel, Uden, Oss en ander plaatsen. Bel 073 – 8000 266 of bezoek onze showroom aan de Rietveldenweg 88 ’s-Hertogenbosch.