u bevindt zich hier: NPR 1813

NPR 1813

De bureaustoel moet voldoen aan vastgestelde ARBO normen. De Europese Norm voor bureaustoelen is EN 1335. In deze EN 1335 norm is vastgelegd wat de afmetingen van de diverse onderdelen van de bureaustoel moeten zijn en wat de diverse versteltrajecten zijn. Bijvoorbeeld de hoogte van de zitting.

De EN 1335 is vastgesteld voor een zuid Europeaan tot en met iemand uit Scandinavië. Er is echter een enorm verschil in bouw en lengtes van het menselijk lichaam van de diverse Europeanen.

Aangezien Nederland tov van de andere Europese landen zeer vooruitstrevend is in ergonomie, heeft Nederland een extra norm ontwikkeld voor de bureaustoel. De gemiddelde Nederlander is immers groter dan een Italiaan.

Deze norm is de NPR 1813. NPR staat voor Nederlandse Praktijk Richtlijn. De NPR 1813 voldoet volledig aan de Europese norm EN 1335. De versteltrajecten van de diverse stoelonderdelen is groter. De stoel kan hoger, de zitdiepte is ruimer, armleggers zijn beter in te stellen etc. Door deze NPR 1813 kunnen we de Nederlandse beroepsbevolking op kantoor ergonomisch goed laten zitten.  De NPR 1813 is niet wettelijke verplicht. Natuurlijk wilt u wel dat uw collega’s/medewerkers er goed bij zitten.

De adviseurs van Versluis kantoorinrichters zijn volledig opgeleid om u een juist advies te geven. Wij hebben diverse bureaustoelen in ons assortiment die volledig zijn goedgekeurd volgens de NPR 1813. Indien gewenst kunnen we na een informatief gesprek een NPR 1813 bureaustoel bij op proef zetten.

Bel gerust 073 - 80 00 266 of bezoek onze showroom aan de Rietveldenweg 88 te 's-Hertogenbosch

Drabert  - NPR 1813
De doelstelling van een Drabertstoel is een optimaal samengaan van vorm, funktie en ergonomie. De moderne Drabert stoel kent dan ook vele uitvoeringen. Van stoffering tot technische mogelijkheden.
Comforto Haworth  - NPR 1813
Haworth, voorheen Comforto, houdt zich ruim 30 jaar bezig met het continu verbeteren van zitoplossingen. Ergonomie staat bij Haworth steeds centraal. Klik op de afbeelding en bekijk alle Haworth stoelen
Bureaustoel NPR norm - NPR 1813
Een bureaustoel met norm NPR 1813 heeft nóg ruimere instelmogelijkheden dan NEN-EN1335! Grote en kleine personen zitten hierdoor ergonomisch goed. Klik op de afbeelding om alle NPR stoelen te bekijken