u bevindt zich hier: Ergonomie en Vergaderen

Ergonomie en Vergaderen

Ergonomie en vergaderen. Wat is dat? We kennen ergonomisch verantwoord werken en bewust zitten. Echter staat men niet stil bij ergonomie en vergaderen. Dit terwijl we toch veel vergaderen en besprekingen hebben. Met klanten, leveranciers en collega’s. Volgens marktonderzoek wordt er gemiddeld 25 % van de tijd vergaderd en of besprekingen gehouden.

Dit is minimaal 10 uur per week!

We mogen dus wel concluderen dat naast het ergonomisch zitten bij de werkplek ergonomie ook moet worden toegepast bij vergaderen. Versluis kantoorinrichters heeft hiervoor een goede betaalbare oplossing.

Zitten en Vergaderen

Ergonomisch verantwoord zitten kun je eenvoudig en bewust aanpassen aan de werkzaamheden aan het bureau. De bureaustoel is goed instelbaar. Bieden vergaderstoelen deze faciliteiten? Het antwoord is zo goed als nee. Er zijn vergaderstoelen die men in een schommel ofwel losse stand kan zetten. Echter zijn deze prijstechnisch gezien behoorlijk kostbaar. De meeste vergaderstoelen zijn statisch. Wat gebeurt er dan tijdens langdurige vergaderingen?  Men zoekt continu naar een andere houding en probeert te bewegen op de stoel. Hierdoor ga je geforceerd zitten. Dit is voor het lichaam niet goed en voor degene die spreekt is het niet prettig om aan te zien.

Staand vergaderen en zit/sta vergaderen

Het is bewezen dat staand vergaderen efficiënter is in tijd en de informatie opname beter is.

Mensen zijn meer gefocust en wanneer ze staan. Voor kort overleg kan dit goed worden toegepast met sta tafels. Deze tafels zijn meestal te vinden bij koffiecorners, showrooms, en ontvangstruimtes.

Dit kunnen ronde kolomtafels zijn of rechthoekige tafels met een voetensteun.

Voor langere besprekingen en vergaderingen is het beter is wanneer men kan afwisselen met zitten en staan. Als importeur van Vario presenteren wij met trots elektrisch verstelbare zit/sta vergadertafels.

Deze zit /sta vergadertafels model Change kunnen we leveren voor kleine en grote groepen mensen. De elektrisch verstelbare zit /sta vergadertafels Change kunnen versteld worden tot een hoogte van wel 130cm waarbij de stabiliteit nog steeds top is. De zit- sta vergadertafels zijn verbazingwekkend in vele vormen, afmetingen en materialen te leveren.

Versluis kantoorinrichters biedt u door de verstelbare zit / sta vergadertafels de mogelijkheid om ergonomisch verantwoord te vergaderen. Wij praten niet allen over ergonomie maar ook over Het Nieuwe Vergaderen. In showroom aan de Rietveldenweg 88 te ‘s-Hertogenbosch Den Bosch kunt u diverse zit sta vergadertafels zien en uitproberen. U bent van harte welkom. Bel 073 – 8 000 266 en vraag naar een van onze adviseurs voor een vrijblijvend advies en afspraak.