u bevindt zich hier: Arbo wet

ARBO Wet

De Arbowet staat voor arbeidsomstandigheden wet. In de Arbowet is vastgelegd aan welke regels de werkplek en werkomgeving moet voldoen. Deze Arbowet geldt voor de werkplek in productie, logistiek en kantooromgeving. De Arbowet is voor de welzijn en veiligheid van de mensen op het werk. Versluis kantoorinrichters weet alles van de vastgestelde Arbowet op kantoor.

Arbowet op kantoor

Voor de Arbowet op kantoor zijn een aantal normeringen opgesteld. Voor kantoor inrichten geldt een norm 2449. In deze norm is bijvoorbeeld vastgelegd hoeveel vierkante meter minimaal per persoon op kantoor nodig heeft. In de Arbowet is ook vastgelegd waar en hoe de werkplek tov het buitenlicht moet worden geplaatst. In de Arbowet zijn ook normeringen vastgelegd voor stoelen en bureaus.

Normen voor bureaus en bureaustoelen

In de Arbowet staan een aantal normen voor de diverse meubels. Voor de bureaustoel geldt de EN 1335. De EN 1335 is een europese norm. In nederland hebben we een extra norm te weten NPR 1813. Dit is een richtlijn en geen wettelijke norm Een bureautafel moet in hoogte instelbaar zijn van 62 tot 85cm. Het bureau moet tevens voorzien zijn om de kabels goed op te bergen. De adviseurs van Versluis kantoorinrichters zijn volledig opgeleid welke normeringen de Arbowet voorschrijft.

Bekijk ons assortiment of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Neem hiervoor contact op via 073-8000266 (lokaal tarief) of mail ons.

  maak contact voor meer advies

  1. Ergo thuis
  2. Gezondheid
  3. Zitinstructie
  4. Gezondheid
  5. Advies

Sedus - Arbo wet
Sedus Stoll AG Een bedrijf met traditie dat in zijn meer dan 140-jarige bestaan steeds opnieuw trends heeft gezet. Wat betreft ergonomie, productiemethoden en ecologie.
Rovo  - Arbo wet
De grote openingshoek van de bureaustoelen is de kern van het ROVO ergonomieconcept. Deze bewegingsvrijheid houdt het lichaam fit. Klik op de afbeelding om alle Rovo stoelen te bekijken
Klöber  - Arbo wet
Volgens Klöber is de mens niet gebouwd om te zitten. Zitten diende oorspronkelijk om kortdurend uit te rusten van inspanningen met de benen. De ergonomie van het zitten stelt zich ten doel belastinge...
Giroflex - Arbo wet
Wie juist zit, beweegt. Werkstoelen die een gezonde, dynamische, actieve, beweeglijke manier van zitten mogelijk maken. Als bureaustoelen, vergaderstoelen, bezoekersstoelen of andere zitelementen.
Drabert  - Arbo wet
De doelstelling van een Drabertstoel is een optimaal samengaan van vorm, funktie en ergonomie. De moderne Drabert stoel kent dan ook vele uitvoeringen. Van stoffering tot technische mogelijkheden.
Comforto Haworth  - Arbo wet
Haworth, voorheen Comforto, houdt zich ruim 30 jaar bezig met het continu verbeteren van zitoplossingen. Ergonomie staat bij Haworth steeds centraal. Klik op de afbeelding en bekijk alle Haworth stoelen
Bureaustoel: 24 uurs - Arbo wet
Draait u 24 uurs ploegendiensten, wordt een zitplek zwaar belast? Dan is de 24 uurs stoel dé oplossing. Denk aan recepties, bewaking en meldkamers. Klik op de afbeelding en bekijk alle 24uurs stoelen
Bureaustoel NPR norm - Arbo wet
Een bureaustoel met norm NPR 1813 heeft nóg ruimere instelmogelijkheden dan NEN-EN1335! Grote en kleine personen zitten hierdoor ergonomisch goed. Klik op de afbeelding om alle NPR stoelen te bekijken
Bureaustoelen - Arbo wet
Een bureaustoel is een van de belangrijkste kantoormeubelen. U en uw werknemers zitten graag comfortabel. Een comfortabele stoel verhoogd de productiviteit.