u bevindt zich hier: ARBO Stoel

ARBO stoel

Een ARBO stoel is een bureaustoel die voldoet aan de arbowet. Arbo staat voor arbeidsomstandigheden. Een Arbostoel voldoet aan de vastgestelde norm EN 1335. De EN 1335 is een Europese Norm. In deze EN 1335 is vastgelegd wat de afmetingen van de diverse onderdeln van de Arbostoel is.

Hier moet u denken aan:

* Het hoogte bereik van de zitting

* De zitdiepteverstelling van de Arbostoel

* De breedte, hoogte en diepte van de armleggers

* Geremde wielen. Dit houdt in dat de Arbostoel enkel goed rolt wanneer de wielen belast worden met gewicht.

Keuringsinstanties

Er wordt vaak vermeld dat de bureaustoel conform de Abowet is. Dit houdt echter niet in dat deze bureaustoel wel een Arbostoel is. Een bureaustoel is een Arbostoel wanneer deze is goedgekeurd door een vastgestelde keuringinstantie. In Nederland hebben we ook een keuringsinstantie. De keuringinstantie voor de Arbostoel is TNO. Als de bureaustoel wordt goedgekeurd als Arbostoel, wordt er een keuringsrapport overhandigd.

Versluis kantoorinrichters is een onafhankelijke organisatie. Wij vertegenwoordigen verschillende fabrikanten van Arbostoelen. Enkele fabrikanten zijn Haworth, Dauphin, Drabert, Grammar/Sato, Sitag, Rommens, Valo. Wij kunnen met u afstemmen welke Arbostoel voor uw organisatie geschikt zou zijn. Wij stellen indien nodig een Arbostoel op proef beschikbaar. In onze showroom hebben vele Arbostoelen voor u klaar staan. Onze showroom is gevestigd in Den Bosch aan de Rietveldenweg 88.

Wij hebben reeds tienduizenden Arbostoelen reeds geleverd aan verschillende instantes en bedrijven. De adviseurs van Versluis kantoorinrichters zijn goed opgeleid en kunnen u een goed onderbouwd voorstel verstrekken. Indien gewenst plaatsen wij een Arbostoel bij u op proef, zodat u zichzelf kan overtuigen over de kwaliteit van onzr Arbostoelen.
Bekijk ons assortiment of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Neem hiervoor contact op via 073-8000266 (lokaal tarief) of mail ons.

  maak contact voor meer advies

  1. Gezondheid
  2. Zitinstructie

Sedus - ARBO Stoel
Sedus Stoll AG Een bedrijf met traditie dat in zijn meer dan 140-jarige bestaan steeds opnieuw trends heeft gezet. Wat betreft ergonomie, productiemethoden en ecologie.
Rovo  - ARBO Stoel
De grote openingshoek van de bureaustoelen is de kern van het ROVO ergonomieconcept. Deze bewegingsvrijheid houdt het lichaam fit. Klik op de afbeelding om alle Rovo stoelen te bekijken
Klöber  - ARBO Stoel
Volgens Klöber is de mens niet gebouwd om te zitten. Zitten diende oorspronkelijk om kortdurend uit te rusten van inspanningen met de benen. De ergonomie van het zitten stelt zich ten doel belastinge...
Grammer / Nowy Styl  - ARBO Stoel
Grammer onderdeel van Nowy styl produceert stoelen voor kantoren, bioscopen, theaters, auditoria en congrescentra. Het totale aanbod voor zitcomfort op de werkplek onder één dak.
Giroflex - ARBO Stoel
Wie juist zit, beweegt. Werkstoelen die een gezonde, dynamische, actieve, beweeglijke manier van zitten mogelijk maken. Als bureaustoelen, vergaderstoelen, bezoekersstoelen of andere zitelementen.
Drabert  - ARBO Stoel
De doelstelling van een Drabertstoel is een optimaal samengaan van vorm, funktie en ergonomie. De moderne Drabert stoel kent dan ook vele uitvoeringen. Van stoffering tot technische mogelijkheden.
Comforto Haworth  - ARBO Stoel
Haworth, voorheen Comforto, houdt zich ruim 30 jaar bezig met het continu verbeteren van zitoplossingen. Ergonomie staat bij Haworth steeds centraal. Klik op de afbeelding en bekijk alle Haworth stoelen
Bureaustoel NPR norm - ARBO Stoel
Een bureaustoel met norm NPR 1813 heeft nóg ruimere instelmogelijkheden dan NEN-EN1335! Grote en kleine personen zitten hierdoor ergonomisch goed. Klik op de afbeelding om alle NPR stoelen te bekijken