u bevindt zich hier: 24 uur stoel

24 uur stoelen

24 uur stoelen zijn stoelen die echt 24 uur per dag gebruikt worden. En dat nog eens 7 dagen per week. Zulke extreme belastingen vragen veel van mens en stoel. 24 uur stoelen worden voornamelijk toegepast in controleruimtes en bewakingsruimtes. Vermoeidheidheidsverschijnselen door lang zitten is dan ook niet toegestaan. Men moet lichamelijk en geestelijk in topconditie zijn. Het gaat tenslotte om veiligheid. Dit stelt extreme eisen aan kwaliteit en functionaliteit

Kwaliteit

De 24 uur stoel moet tegen iedere belasting bestand zijn. Alleen de duurzaamste materialen zijn bestand tegen dit continue, intensieve gebruik. De diverse onderdelen van de 24 uur stoel zijn aangepast. Het voetenkruis is verstevigd voor zwaardere personen zo ook de bescherming voor de gasveer door toepassing van een dieptevering. Deze vangt de eerste druk op wanneer men in de stoel “valt”.

Ook de stoffering heeft een betere slijtvastheid. De stof die wordt toegepast heeft 500.000 martindale touren.(slijtvastheid)

Een vergelijk: een normale stoel heeft tussen de 40.000 en 100.000 martindale touren.

Natuurlijk wordt leder ook een vaak toegepast op de 24 uur stoel.

Functionaliteit

De 24 uur stoel moet goed en eenvoudig in te stellen zijn. Per 24 uur gaan er toch al 3 verschillende personen gebruik maken van de zelfde stoel. Wanneer de stoel niet juist wordt gebruikt heeft men niet de goede ergonomische ondersteuning. Dynamisch zitten in de meest uiteenlopende zitposities draagt bij aan het prestatievermogen. Zelfs wanneer een dienst de hele nacht duurt.

In ons assortiment hebben we 24 uur stoelen van Dauphin Drabert Sedus en Haworth.  

Vraag meer informatie aan of maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Wij bieden de 24 uursstoel tevens op proef aan. Neem hiervoor contact op via 073-8000266 (lokaal tarief) of mail ons.

 

  maak contact voor meer advies

Bureaustoel: 24 uurs - 24 uur stoel
Draait u 24 uurs ploegendiensten, wordt een zitplek zwaar belast? Dan is de 24 uurs stoel dé oplossing. Denk aan recepties, bewaking en meldkamers. Klik op de afbeelding en bekijk alle 24uurs stoelen